20 Ocak 2016 Çarşamba

Kenan Işık - Çöl | Kitap Yorumu

      


Kitap Adı:  Kenan Işık'ın Seçtiği Şiirler CD & Kitap | Çöl
Yazarı:
Yayınevi: Turkuvaz Kitap
Yayın Tarihi: Haziran, 2011
Sayfa Sayısı: 240
Piyasa Fiyatı: 25.00 TL


      İlk kitap yorumumdan merhabalaar! J 2016’ya bir şiir kitabıyla başlamak istedim. Kar usul usul yağarken, kulağımda şiir kitabımın albümü, önümdeyse dizeler ve şiirin o muhteşem ve karşı konulmaz gücü! Âdeta bir kış masalı.. J  Çünkü biraz yaz meyvesi, biraz taze naneli su ve Güneş’in çıkması umuduyla #kışıniçindeyazdamümkündür aslında!

      Kitap, ismi gibi, arka fonunda bir çöl teması ve Şeyh Gâlib’in dizeleriyle bize merhaba diyor:


“Korku nedir bilmeyen aşk
Kendi arzusu ile gam çölüne düştü
O siyah çölde yollarını kaybettiler”



      Daha sonra Kenan Işık’ın özgeçmişine ve ‘Seçtiği Şiirler’ ‘e yer verilmiş. Kitapta 71 yazar ve şairle karşılaşıyorsunuz. Yani ‘tek kitapta çok şair’ arayanlar için ideal şiir kitaplarından biri olmuş. Şairler seçilirken Türk – yabancı ayrımı yapılmamış -ki bence bu, kitabın en büyük avantajlarından biri olmuş. Seçili şiirlerden sadece 12 tanesi Kenan Işık ve başkaları tarafından seslendirilmiş. Seslendirenlerin içinde Funda Arar, İzel ve Zara gibi ünlü isimler de yer alıyor.

      Şairler içinde çok tanıdık şairler ve orada burada göre göre ezberlediğiniz dizeler olduğu gibi, örneğin Etme, Sessiz Gemi, Annabel Lee, ummadığınız isimlerden muhtemelen benim gibi duymadığınız şiirler de var.

      Bence bu şiir kitabının ve albümünün en güzel özelliğiyse hem bizi Kenan Işık’ın o tok ve etkileyici sesiyle buluşturması hem de seçtiği ve sevdiği şiirleri okuma imkânı sunması.  Hatta -keşke keşke!- bu çalışmadan bir de Selçuk Yöntem yapmalı; ikisi de kitaplığın başköşesinde yan yana durmalı!

      Öyleysee ilk kitap yorumuma son verirken sizi kitaptan enn sevdiğim şiirle ve Kenan Işık ve Zara’nın bu şiiri yorumuyla baş başa bırakıyorum. Bir sonraki kitap yorumumda görüşene dek hoşça kalıın!




***İnstagram hesabım için tık tık :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder